Denne side supporteres ikke af din browser. Vi anbefaler at du benytter Edge, Chrome, Safari eller Firefox.

Gratis Hjemmelevering ved køb over 300kr.!

Kurv

Din kurv er tom

Fortsæt med at handle

Brunet smør - Cookies by Ejvinds

Brunet smør i dine Cookies

Vi vil her lærer dig at brune smør, som du kan bruge i dine Cookies!
Hvis du vil lave den perfekte Cookie, er der mange processer som skal udføres. Et af disse processer er brunet smør. Ved at brune smør inden du påfører det i din Cookie-dej, gør at dine Cookies får noter af nødder, som normalt ikke kan opnås.

Hvorfor skal jeg brune smør til mine Cookies?

De karamelliserede noter af nødder, giver din Cookie en helt unik smag, som du bemærker efter første bid! Oftest i bagning, er det de små elementer, som virkelig gør forskellen i kvalitet. Den vigtigste ingrediens i Cookies er smør. Smørsmagen fylder oftest meget i en Cookie, og denne smag komplimenteres af toppingen du påfører.

Hvad sker der med smør når det brunes?

Ligesom alt du koger, så sker der den kemiske reaktion, som hedder reduktion. Helt simpelt så betyder det, at du fordamper vandet fra det du koger. Næsten alle råvarer indeholder en mængde vand, som faktisk ikke giver smag, og ved at reducerer (fordampe) vandet væk, så frembringer man en mere intens smag!
Reduktion kan gøres ved alle sovse, supper, fond mm., men smør er en smule unik her. Ved at reducerer smør (fordampe vandet), så begynder den bagefter at karamelliserer. Dette sker fordi at vallen og fedtet fra smørret skiller, og derfor kan vallen karamelliserer, hvilket resulterer i en karamelsmag til dine Cookies.

Hvordan gør jeg?

  1. Smelt smørret i en gryde ved middelvarme.

  2. Når det er smeltet falder vallen til bunden, og her skal du skrue lidt op for varmen.

  3. Her begynder smørret at bruse, og kort tid efter begynder farven at skifte til en brun karamel farve.

  4. Vær opmærksom på at dit smør ikke må brænde, og sørg for at tage dit smør af varmen når det har en kraftig smag og duft af nødder

  5. Efter du har brunet dit smør, tag det af varmen og si det ned i en ny gryde.

  6. lad smørret stå i 3-4 minutter og køle, hvorefter du kommer det i din Cookie-dej.

 

Hvis du ikke selv vil til at lave din egen Cookie-dej, så kan du købe Ejvinds' Cookie-dej her

Dansk