Historien om Cookies – Ejvinds

Denne side supporteres ikke af din browser. Vi anbefaler at du benytter Edge, Chrome, Safari eller Firefox.

Gratis hjemmelevering ved køb over 400kr.

Kurv

Din kurv er tom

Fortsæt med at handle

Historien om Cookies

Hvor kommer Cookies fra?

Hvem opfandt Cookien? Ja, det er et mere nuanceret spørgsmål, som vi vil prøve at besvarer.

Cookies har været en del af verdens madkultur i ekstremt mange år, og er løbende steget i popularitet, men hvor kommer Cookien egentlig fra?
Cookies har mange forskellige variationer, såsom den Amerikanske Cookie, den Engelske ”Biscuit”, eller den danske småkage, så hvad er en Cookie egentlig?
En Cookie kendetegnes ved dens runde form, og dens søde indhold, og det første registrerede brug af Cookies stammer fra det gamle Persien (Nu Iran), helt tilbage i år 600-700.
Persien var et af de første steder hvor de begyndte at gro sukkerroer, og derigennem benyttede de denne fantastiske råvarer til at udvikle mange eksklusive kager til de mere velhavende, og under denne udvikling opstod Cookien.

Cookien til Europa

Cookien blev registreret i Europa omkring 1400-tallet, hvor den franske renæssances kogebøger var fyldt med Cookie opskrifter. Cookien blev oftest benyttet, som en ”Rejse kage”, da dens holdbarhed under de rigtige forhold, var ekstrem lang. Dette gjorde at det var muligt at tage Cookien med under jordomrejser, og derfor spredte Cookien sig endnu længere ud i verden. Dette er faktisk et af de største grundlag til at Cookien er blevet så kendt, som den er i dag.
Da Cookien skulle med som ”Rejse kagen”, så blev den bagt sprød, som en almindelig dansk småkage. Dette sikrede at smagen og kvaliteten var ens, selvom produktet var flere måneder gammelt.


Den bløde amerikanske Cookie


Denne Cookie form var ikke praktisk når der var tale om en lang holdbarhed, da Cookien ville ændre tekstur kort tid efter den var blevet bagt. Derfor kom denne Cookie først frem i Amerika omkring 1800-tallet. Cookien som kom med de rejsende fra Frankrig og England, blev taget godt imod, og grundet de råvarer der var tilgængelige i Amerika, eksperimenterede de med produktet, og den almindelige Cookie blev som vi kender den i dag. ”Chewy” og blød i midten, men sprød i kanten.
Cookien blev oftest lavet ”Plain”, eller med Chokolade. Der blev først introduceret mere eksotiske råvarer i Cookien, omkring 1850 da Amerika nu fik adgang til råvarer fra andre mere sydlige lande.
Det var først i 1930 Cookien virkelig tog fart i hele verden. Her blev den første oficielle ”Chocolate Chip Cookie” introduceret, og derefter gik det hurtigt. Adskillige bagerier og husmødre tog Cookien og opskriften til sig. Dernæst begyndte store industrier at tage produktet til sig, og i dag kan du finde en eller anden version af ”Cookies” i næsten alle supermarkeder verden over.

Ejvinds’ Cookies er udarbejdet ud fra en mere Amerikansk opskrift, som fokuserer på den bløde midte med sprød kant. Derfor fokuserer vi meget på friskheden i produktet, som gjorde at vi skulle bage, pakke og sende hver dag! Du kan bestille vores friskbagte Cookies her.

Dansk