Historien om Ejvinds

Ejvinds bageri blev grundlagt i Hvide Sande i 1956

Den første Ejvinds

Ejvinds Bageri blev grundlagt i Hvide Sande i 1956 af Lissi og Ejvinds Jørgensen. Ejvind og Lissi havde til dagligt delte arbejdsområder. Ejvind i bageriet, og Lissi i butikken. Selve håndteringen af virksomheden som helhed var de dog fælles om, og de drev deres egen butik i de næste 32 år.

Søn overtog

Ejvinds yngste søn - Merrild Jørgensen, købte sammen med hans kone, Ilse Jørgensen, Ejvinds Bageri i 1988. Merrild og Ilse opdelte arbejdsområderne på samme måde, som Merrilds forældre. Merrild i bageriet, og Ilse i butikken, medens de deltes om helheden af forretningsdrivelsen sammen. Merrild og Ilse har nu kørt Ejvinds Bageri lige siden de overtig i 1988, hvilket gør at Ejvinds Bageri nu er intet mindre end 61 år (da dette blev skrevet i 2017).

Flere bagerier

Ilse og Merrild havde store planer for Ejvinds. De var forholdsvis sikre på deres produkter og forretningsdrivelse, så de valgte at tage det store spring og forsøge sig med flere bagerier.

HAVNEN - 2005

Ilse og Merrild åbnede herefter Ejvinds Bageri i den sydlige del af Hvide Sande i år 2005, nede på havnen. De fokuserede her især på et nyt produkt, de ikke havde beskæftiget sig meget med før: is! Ejvinds Bageri på havnen i Hvide Sande har en butik der er indrettet halvt som bager, og halvt som is butik. De 2 forskellige produkttyper går hånd-i-hånd, da man kan nyde en kop kaffe med en velkendt kage fra Ejvinds, og snuppe en frisk is til dessert, mens man nyder en flot havneudsigt, lyden af fiskekuttere og den friske hav vind.

SØNDERVIG - 2008

Herefter åbnede Ejvinds Bageri i Søndervig i år 2008. Ilse og Merrilds ældste søn og svigerdatter (Mads Jørgensen og Carola Reffs) samt Henrik Munkholm, en bagersvend udlært hos Ejvinds Bageri, gik sammen om åbningen og driften af Ejvinds Bageri i Søndervig. Henrik blev ansat som den daglige leder. Bygningen blev bygget fra bunden af, og det kan virkelig ses. Forretningen er moderne og stilfuldt indrettet, med masser af plads. I Søndervig sælges der både is og kager, og der er enda en minigolf bane i et flot pirattema. Forretningen ligger lige midt i gågaden i Søndervig, med masser af muligheder for siddepladser både inden og udenfor.

RINGKØBING - 2013

Som nyeste skud på stammen, åbnede Ilse og Merrild en Ejvinds Bageri i Ringkøbing i 2013. I 2015 flyttede lokalerne fra Vestre Strandgade til den nuværende placering i Nygade 21F. I denne forbindelse købte de 2 sønner og deres koner sig med ind i afdelingen (Mads & Carole, Jeppe & Maria).

Om Ilse og Merrild er færdige med at åbne nye forretninger er aldrig til at sige, men én ting er sikkert: De har, og vil altid så længe det kan lade sig gøre, drive Ejvinds Bageri med en brændende passion!

Merrild og Ilse driver deres bagerier efter et citat, de gav under et interview:

"Der er stor konkurrence på brødområdet, så det er vigtigt man satser på høj kvalitet samt følger med udviklingen med nye produkter. Vi laver blandt andet mange hjemmelavede specialiteter såsom kiks, knækbrød, marmelade, chokolade samt kammerjunkere. Desuden har vi en stor sandwichafdeling med frisksmurte sandwich. Det primære er dog stadig brød og kager, der smager" - Merrild Jørgensen